AJAX – словничок

Друк

Коротко про терміни, які зустрічаються при ознайомленні з системою Ajax.

OS Malevich — операційна система реального часу (RTOS) створена для Ajax. Має механізм розподілу процесорного часу, який дозволяє не навантажувати процесор більше ніж на 20% навіть при ресурсоємких задачах. Система модульна, що дозволяє швидко виявляти та усувати помилки, легко збільшувати функціональність. Система постійно вдосконалюється і оновлюється. Прошивка оновлюється коли система знята з-під охорони. Завантаження прошивкі виконується у фоновому режимі та не впливає на роботу системи. Встановлення оновлення - до 10 секунд. При бажанні оновлення можна вимкнути у налаштуваннях. Цікаві факти: В основі OS Malevich лягла ідея спрощення, тому і систему названо на честь відомого київського митця Казимира Малевича, чия картина “Чорний квадрат” — яскравий взірець геніальної ідеї, що базується на абсолютній простоті.

jeweller-solid
Jeweller
— протокол двонаправленого радіозв’язку, розроблений Ajax Systems, що гарантує безперебійну взаємодію хаба та пристроїв системи безбеки Ajax. Jeweller працює на частотах 868,0 — 868,6 МГц із дальністю зв’язку до 2000 метрів. Технологія має автоматичне регулювання потужності сигналу (до 25мВт) та використовує метод розподілу каналів зв’язку за часом (на базі TDMA). Використання шифрування, частотного гопінгу та автентифікація пристроїв захищає зв’язок Ajax від саботажу. Енергоефективний протокол дозволяє датчикам працювати роками від комплектних батарей.

wings-solid
Wings
— інноваційний радіопротокол, розроблений для швидкісного передавання графічних даних на великих відстанях. Радіопротокол використовує виділену антену Hub 2 Plus для підвищення надійності каналу зв'язку. Wings доставляє фотографії на відстані до 1700 метрів навіть за умови нестабільного рівня сигналу і перебоїв зв'язку завдяки вбудованим алгоритмам перевірки та дозавантаження пакетів. Оператор охоронної компанії та користувачі бачать перший знімок з місця події вже за 9 секунд після тривоги.

SmartDetect - програмний алгоритм, розроблений Ajax Systems. У разі виявлення руху SmartDetect аналізує форму сигналу інфрачервоного сенсора й порівнює його зі значеннями, характерними для рухів людей.